Contacteer ons

Reinigingsmachines

Droogkuismachine

Een reinigingsmachine voor chemisch reinigen of een droogkuismachine is één van onze expertises. In een reinigingsmachine wordt het textiel met een solvent (vb. Higlo, Kreusler Solvon K4, PERC,…) gereinigd. Het solvent onttrekt vuil en vet van het textiel zonder het te belasten. Reiniging met water doet de vezel opzwellen, wat belastend is voor de vezel en sneller verkleuring, krimp of vervorming in de hand werkt. Bij chemisch reinigen gaat het textiel droog in de machine en komt het er weer droog uit, vandaar de naam droogkuis. Het solvent wordt door de machine telkens gedestilleerd en hergebruikt. Dit soort reiniging is aangewezen voor bepaalde soorten textiel die geen water kunnen verdragen. De kledij komt bovendien geurvrij uit de reinigingsmachine.

MEER INFO?

Milieu

De reinigingsmachines van Firbimatic zijn geschikt voor zowat alle meest courante solventen op de markt. Ook voor ecologische alternatieven kan u bij ons terecht. Alle machines die wij aanbieden voldoen aan de huidige Europese normen. Bij twijfel of vragen willen wij u graag bijstaan in uw keuze naar de juiste machine en de eerste opstart.

Solventen

Bij de meeste reinigingsmachines moet er gekozen worden voor Perc of Multisolvent. Perc of Perchloorethyleen is één van de meest gebruikte en oudste solventen. De wetgeving omtrent reiniging met solventen wordt strenger en strenger. Perchloorethyleen reinigingsmachines hebben een geheel gesloten systeem. De reinigingsmachines worden voorzien van technieken om de emissie zo klein mogelijk te houden. Ondanks alle maatregelen lijkt het erop dat Perc in de toekomst zal verboden worden omwille van de impact op het milieu en de schadelijkheid voor de gezondheid. Daarom wordt er ook gezocht naar alternatieven. De alternatieve multisolventen kunnen als vervangend oplosmiddel optreden. De meest courante solventen zijn: Sensene (KB-waarde 161), Intense (KB-waarde 73), HiGlo (KB-waarde 45), Kreusler K4 (KB-waarde 75) en Green Earth (KB-waarde 13)